Nyheter

Sista etappen byggs i Läggesta, Mariefred

I området Läggesta i Mariefred har BoKlok under flera år byggt både hus och lägenheter och nu pågår byggandet av den femte och sista etappen kloka hem. 185 veckor efter att man startade försäljningen i Mariefred, såldes det sista hemmet – nr. 185.

185 sålda under 185 veckor markerade slutet på den utveckling som BoKlok har gjort i Mariefred under flera år. Utvecklingen har bestått av fem etapper: Opgården, Millangården, Ekbacken, Lillgården och Marielundsgården. Totalt har de fem projekten skapat 130 lägenheter och 55 småhus.

Att man nu sålt det sista hemmet firades av BoKlok-kontoret i Sickla, som ansvarat för Mariefredsprojekten. Under festliga former rundade man av den byggnation och försäljning som pågått under snart fyra år. Sara Vilhelmsson, kundansvarig säljare på BoKlok, reflekterar:

– Det är lite dubbla känslor att vi nu sålt slut här i Mariefred. Det är så klart roligt att allt är sålt men samtidigt lite vemodigt. Jag har ju hängt i kvarteren i flera år och känner mig som hemma både på platsen och bland människorna som flyttat in här! Alla bostäder vi byggt här har skapat ett litet BoKlok-city. I folkmun kallas det Skilsmässohöjden, och jag låter det vara osagt om det är bra eller dåligt – men vi har i alla fall gjort det möjligt för många att flytta in i ett nytt hem.

Området med bostäder från BoKlok i Läggesta ligger på promenadavstånd till tågstationen, på cykelavstånd in till Mariefred och med Mälaren bara 500 m bort. I enfamiljshusen har köparna varit nästan uteslutande unga par med småbarn eller barn på väg, och i lägenheterna har kundgruppen varit väldigt blandad. En lite oväntad grupp har varit yngre pensionärer som vill ha ett lättskött och bekvämt andraboende, istället för ett fritidshus, närmare sina barn och barnbarn.

– Vår första etapp i Läggesta, Boklok Opgården, startade med markarbetet under våren 2017, och bostäderna i den sista etappen, BoKlok Marielundsgården, kommer att stå klara för inflyttning i juni 2021. På fyra år har vi alltså gått från en obearbetad tomt till ett bostadsområde med 185 nya hem. Det känns väldigt fint såklart! Det har möjliggjorts genom bra samarbeten både internt och externt – och har också visat sig värdefullt genom glada kunder och höga NKI-siffror (nöjd-kund-index), säger Marina Gore, projektledare på BoKlok.

185 sålda hem på 185 veckor är nästan för jämnt för att vara sant. Men även om man kunde tro det så har det inte skett en försäljning i veckan.

– Det har varit allt på skalan faktiskt, från väldigt lättsålt till mer utmanande. Att jag varit säljare på alla etapperna tror jag har gett oss en stor fördel dock. Jag har fått en personlig koppling till kunderna och kunnat använda min kunskap mellan projekten. Vi har fått fin kontakt med aktörer i Mariefred, t.ex. lokaltidning och mäklare, och området har blivit lite av en ”snackis” på stan vilket såklart har skapat intresse, säger Sara Vilhelmsson.