Nyheter

Hyrköp i Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg

Fem av de 54 bostadsrätterna i Brf Korseberg Fjärd kommer att kunna ”Hyrköpas” av unga vuxna upp till 35 år. Riksbyggen har nyligen startat försäljningen i Brf Korseberg Fjärd och tio bostadsrätter är redan sålda.

Intresseanmälan för de fem Hyrköpslägenheterna har nu öppnat. Brf Korseberg Fjärd är det fjärde projektet som Riksbyggen inför Hyrköp i.

Det är jättespännande att vi nu kan gå ut med nyheten att Hyrköp för unga vuxna kommer att införas i Brf Korseberg Fjärd. Unga vuxna har en väldigt svår situation på bostadsmarknaden. Riksbyggen testar därför Hyrköp av bostadsrätt i ett antal projekt som ett led i arbetet att underlätta för unga att skaffa en bostad, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern.

Hyrköp har införts i Brf Brandstationen i Järfälla och har visat sig fungera i praktiken. Hyrköp kommer även att införas i Brf Branddammen i Stockholm och i Brf Körsbärslunden i Helsingborg.

Hyrköps-modellen i korthet:

Den boende får hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år.

Vänder sig till unga vuxna upp till 35 år.

Hyran ska motsvara nyproduktionshyra på aktuell ort.

Överlåtelsepriset från Riksbyggen till den boende motsvarar ursprunglig insats, med en årlig uppräkning motsvarande konsumentprisindex.

Hyrköp kommer i första hand att erbjudas medlemmar i Riksbyggen Förtur, därefter andra intressenter.

Max tio procent av lägenheterna i en bostadsrättsförening kommer att erbjudas med Hyrköp.


Brf Korseberg Fjärd är Riksbyggens tredje etapp i Korseberg. Det blir ett flerbostadshus med yteffektiva lägenheter i olika storlekar och planlösningar 1 – 5 rok. Totalt kommer föreningen att bestå av 54 lägenheter i hus om 5-7 våningar.

– Intresset är stort och förutom de tio lägenheter som redan är sålda är ytterligare ett antal reserverade. Korseberg är en fantastisk plats att bo på och ett privilegium att kunna erbjuda bostäder i ett sånt fint läge. Lägenheterna kommer ha inglasade balkonger i sydväst och utsikt över Vassbotten, säger Karin Ekström.

I föreningen kommer det finnas övernattningslägenhet och gemensamhetslokal med uteplats med pergola. Det kommer finnas garage, carport och utomhusplatser till bilen och det förbereds även för ett tiotal elbilsplatser.

Läs mer om:

Brf Korseberg Fjärd