Nyheter

Byggstart för nya hyresrätter i Jönköping

Idag sattes spaden i marken för produktionen av 54 nya hyreslägenheter i Kungsängen i Jönköping.

– Det blir ett småskaligt bostadskvarter med fina kvaliteter och stort fokus på hållbarhet, säger Willhems nyproduktionschef, Rikard Norström.

I stadsdelen Kungsängen i östra Jönköping bygger Willhem ett nytt flerbostadshus med 54 moderna lägenheter i hyresrättsform. Bostäderna är i storlekarna 1-2 rum och kök och fördelas på tre huskroppar som byggs helt i trä med solceller på taket. Genom omsorg om hela utemiljön skapas fina förutsättningar för en levande miljö, såväl ekologiskt som socialt.

Idag, fredag den 20 november, togs det symboliska första spadtaget för projektet. På plats fanns representanter från Willlhem och entreprenören Bluewall Construction.

Rikard Norström, nyproduktionschef hos Willhem, var nöjd med att projektet nu är igång:

– Äntligen är vi framme vid produktionsstart av ett projekt som vi är väldigt stolta över. Det känns roligt att kunna erbjuda mindre nyproducerade hyresrätter med ett attraktivt läge och på så sätt bidra till att bostadsmarknaden växer i Jönköping.

Uthyrningen av lägenheterna startar preliminärt i tredje kvartalet 2021 och sker via Willhems hemsida. Inflyttningen är beräknad till första kvartalet 2022.

Läs gärna mer om projektet på:

willhem.se.