Nyheter

Green Hall 3 – Hållbarhet och modern teknologi

Denna unika och högteknologiska byggnad, belägen i det blomstrande affärsdistriktet i Vilnius, tar in naturen med sina arkitektoniskt stora glasfasader samtidigt som den ger en stor utsikt över staden. Ett geotermiskt värmesystem används som uppfyller 100% av byggnadens termiska energibehov.

Som ett resultat står denna miljövänliga byggnad för grön produktivitet, vilket minimerar koldioxidpåverkan på miljön och påvisar framtiden för hållbara teknologiska lösningar. WICONA har levererat fasader, fönster och dörrar till projektet.

Denna 2 800 kvm. kontorsbyggnad med floden Neris som granne, är en plats där modern teknik möter hållbara lösningar. Genom att klä byggnaden i glasfasader öppnas rummet mellan inomhus- och utomhusmiljö. Förutom en SG-fasadlösning, som möjliggör maximal transparens, har WICONA utvecklat en speciell pelare som passar och följer 3D-fasadens form.

Naturligt ljus för välbefinnande och produktivitet

Byggnadens form med sina sluttande glasfasader skapar ett ultimat dagsljus och hjälper till att förhindra att inomhusmiljön blir för varm. Ett mikroklimatstyrsystem säkerställer också komforten och att inomhusluften alltid är fräsch, vilket förbättrar de anställdas välbefinnande. Under sommaren används en aktiv kyl-teknik som ventilation som också kan styras separat på varje våning. Fördelningen av ljus under dagen säkerställs av ett automatiskt fasadgardinsystem som rör sig tillsammans med solen.

Minska stress och öka kreativiteten

Arbetszonerna i Green Hall 3 erbjuder enskilda platser såväl som ytor avsedda för kreativt teamarbete. En rekreationsö har placerats mitt i byggnaden för att människor ska kunna vila och samla energi genom att omringas av en naturskön miljö. För att få en ännu mer flexibel arbetsplats täcker ett trådlöst internet med hög hastighet även alla utomhusytor runt byggnaden, vilket innebär att du har full tillgänglighet att sitta ner i den gröna parken och arbeta. Detta flexibla sätt att tänka kring arbetsplatser kommer att öka välbefinnandet för många människor som arbetar här. Det ökar både kreativiteten samtidigt som det minimerar stressen, vilket gör byggnaden till en attraktiv arbetsplats.

Även de minsta detaljerna är inriktade på ekologi – man kan nå laddstationen för din elbil och för de som cyklar till arbetet eller tränar under lunchtiden finns duschar och omklädningsrum tillgängliga för alla.

Green Hall 3, genomsyras av visionen att skapa en bättre vardag för oss människor – och visst vore det inte fel att blicka ut genom de enorma glaspartierna som samtidigt ger oss det dagsljus som är så betydande för vår hälsa och vårt välmående.

FAKTA:

Arkitekt: ARROW Architects, Archinova UAB

Metallbyggare: Glasma Service UAB

Investor: URBAN Investors

WICONA-lösningar: WICTEC 50 semi SG solution: SG + integrated pressure plate       

Fönster: WICSTYLE 75 EVO doors and WICLINE 75 EVO

Foto: Evaldas Lasys