Nyheter

Ny siluett för Göteborgs stadsbild

Om ett år flyttar de första bostadshyresgästerna in i Kallebäcks Terrasser. Precis i skogsbrynet, vid bergets fot, växer nu tre hus med 270 hyreslägenheter med en hänförande utsikt fram och skapar en helt ny siluett i Göteborgs stadsbild. 700 cykelparkeringar, kostnadsfri cykelpool och gratis kollektivtrafikkort vid inflyttning är några av de mobilitetslösningar som ingår för de boende.

I det första kvarteret, Mejeristen, bor man nära lugnet, nära pulsen och nära vardagspusslet i lägenheter som varierar i storlek mellan 1 till 5 rum och kök. Högst upp i husen blir det etagelägenheter med stora takterrasser och en utsikt som är något alldeles extra. Uthyrningen påbörjas våren 2021 genom Wallenstams egen bostadskö.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att kunna välkomna våra första bostadshyresgäster till Kallebäcks Terrasser nästa år. Det är ett väldigt fint område som håller på att växa fram. Utsikten över staden och närheten till Göteborg men också grönområden så som Delsjöns naturreservat och badsjöar ger många kvalitéer i boendet. Här har vi dessutom tagit fram ett gediget mobilitetsprogram tillsammans med Göteborgs stad för att uppmuntra till ett mer hållbart resande, säger Marina Fritsche, vice vd för Wallenstam.

Det är ett rökfritt boende med väggar i ljusa toner, klinker, ekparkett, tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin som standard. Lägenheterna kommer att ha balkong eller uteplats.

Fullt utvecklat kommer Kallebäcks Terrasser som område att omfatta 1 800 nya hem samt fina kommersiella ytor för kontor, butiker, restauranger, skola och förskola. Kv. Mejeristen är en del av Bostad 2021 och projektet byggs enligt Miljöbyggnad Silver.