Nyheter

BoKlok och Sigtunahem bygger hyresrätter i Märsta

BoKlok och SigtunaHem har skrivit avtal om ytterligare en etapp med hyresrätter i området Norrbacka i Märsta. Projekten har upphandlats via Sveriges kommuner och regioners (SKR) avtal för bostäder till lägre kostnad.

– Snart kommer vi att kunna se de första husen som BoKlok levererar och det känns väldigt spännande. Norrbackas omvandling är ett av SigtunaHems största byggprojekt. Det kommer att pågå under fem år och genomförs i åtta etapper. Totalt så ersätter vi 200 uttjänta lägenheter som byggdes på 1970-talet med 300 nyproducerade lägenheter, säger Göran Langer, VD på SigtunaHem.

Norrbacka är ett barnvänligt område med mycket gröna ytor. Just nu pågår en större omvandling av Norrbacka där området ska utvecklas och moderniseras.

– Vi är väldigt glada att kunna bidra med ännu en etapp hållbara bostäder som boende i Norrbacka har råd att flytta in i. Totalt levererar vi nu 95 bostäder i två etapper. Eftersom vi bygger på halva tiden jämfört med traditionellt byggande kan de första nya hyresgästerna börja flytta in redan våren 2021, säger Anton Leigard, marknadsområdeschef på BoKlok.

Totalt handlar det om 95 hyresrätter, 47 lägenheter i första etappen och 48 lägenheter i andra. Arbetet med första etappen har påbörjats och andra etappen planeras byggstarta sommaren 2021. Inflyttning i första etappen beräknas till våren 2021 och hösten 2022 i andra etappen.