Nyheter

Nordrs nya bostadsprojekt i Kålltorp, Göteborg

Nu påbörjar Nordr (fd Veidekke Eiendom) försäljningen av de nya bostäder som bolaget utvecklar i Kålltorp, strax utanför centrala Göteborg. Intresset för projektet, som har fått namnet Kattugglan, har varit stort sedan start och över 5000 intressenter har anmält sig inför säljstarten.

Inom ramen för projektet byggs totalt 61 lägenheter med en boyta om 53-146 kvm som fördelar sig på 2-5 rum och kök. Bostäderna har ett frånpris om 3 145 000 kronor och första inflyttning är planerad att ske under sommaren 2023.

– Kattugglan är ett oerhört attraktivt projekt och bara under den senaste månaden har vi fått över 1 000 nya intressenter som anmält sitt intresse för att köpa en bostad i projektet. Det är ett unikt projekt med moderna lägenheter som byggs i det gröna samtidigt som de boende har direkt närhet till stan, säger Fredrik Björnerud, säljansvarig på Nordr

De nya bostäderna i Kattugglan byggs högt över takåsarna, precis uppe vid Renströmska, med fina vyer över Kålltorp och Göteborg. De tre bostadshusen som ska byggas kommer att bli 6-8 våningar och dessutom byggs loft som inrymmer etagelägenheter. Husen byggs för att bli Svanenmärkta, vilket innebär en hållbar byggprocess med höga krav på materialval och isolering, något som i förlängningen också ger ett tyst och hälsosamt inomhusklimat för de boende. I linje med hållbarhetsambitonerna för projektet installeras även solceller på husens tak som kommer att producera el för fastigheten.

– Det här är ett hållbart boende med hög ambition om ett harmoniskt vardagsliv, vilket vi är övertygade har varit viktigt för många intressenter. Det höga läget förstärker verkligen det gröna och ger härliga vyer från lägenheterna, som också får in väldigt mycket av det naturliga dagsljuset. Alla lägenheter har balkonger eller en härlig uteplats, säger Sofia Leandersson, projektutvecklare.

För mer information om Kattugglan och Kålltorp besök:

https://www.veidekkeeiendom.se/nyproduktion/goteborg/kalltorp/ostra-kalltorp/