Nyheter

Landvetter Södra klättrar från plats sju till plats tre på Byggfaktas lista över hetaste byggprojekt i Sverige

Intresset för den hållbara staden Landvetter Södra växer och projektet klättrar från plats sju till plats tre på Byggfaktas lista över hetaste byggprojekt i Sverige. Listan bygger på antalet konsulter, entreprenörer, underentreprenörer och leverantörer som bevakar projekten.

– Det är väldigt roligt och positivt att bevakningen av Landvetter Södra är så stor, regionalt, nationellt och även internationellt. Vi är i ett tidigt skede och med det stora intresset ser vi stora möjligheter att knyta till oss de bästa aktörerna inom flera områden och snabbare nå hållbarhetsmålen, säger Maria Ådahl vd Landvetter Södra Utveckling AB.

Listan presenteras två gånger per år för Sverige och respektive region. På listan över hetaste projekt i Västra Götalandsregionen har Landvetter Södra flyttat sig från plats tre i våras till plats två.

Från Byggfaktas pressmeddelande:

”Apropå att susa – från sjundeplatsen på listan susar nu projektet ”Landvetter Södra” in på tredjeplatsen. Byggandet av en ny, hållbar stad är tänkt att starta under 2023 och just nu planerar man inför en uppstart av detaljplanearbetet. Samtidigt skriver man flera viktiga avtal, inte bara med de sex utvalda exploatörerna för området, utan också med den sydkoreanska staden Namyangju för ett fördjupat samarbete genom ett sk systerstadsavtal.”