Nyheter

Nu säljstartar nya lägenheter i Bredvik i Växjö

I den nya stadsdelen Bredvik finns Växjös största grundskola, och här planeras det för cirka 450 bostäder, en lekplats och en ny gång- och cykelväg över Norra Bergundasjön. OBOS del i Bredvik är två bostadsrättsföreningar med totalt 44 bostäder. Den första föreningen – Brf Elins Trädgårdar – sålde slut i vintras, och i november är det säljstart för systerföreningen Brf Ebbas Trädgårdar.

Vi har många intressenter och vi räknar med en stark säljstart den 3 november, säger projektutvecklare Elisabeth Berntsson.

Brf Ebbas Trädgårdar består av 26 lägenheter – 4 ettor, 12 tvåor och 10 treor på 48-72 kvm, belägna i fyra byggnader som varierar i höjd från 2-3 våningar.

– Det blir en systerförening till Brf Elins Trädgårdar på så vis att projekten byggs intill varandra och husen får samma utseende med en klassisk träpanel och plåttak. Grönskan som blir genomgående i kvarteret flödar mellan de två bostadsprojekten och blir en härlig färgklick mot husens neutrala färgsättning, berättar Elisabeth.

Elisabeth förtydligar att Brf Ebbas Trädgårdar ändå på många vis blir en utveckling och förädling av sitt systerprojekt.

– I det första projektet byggde vi allt från små ettor till stora etagelägenheter, och vi märkte ett stort intresse för tvåorna och treorna. Därför har vi renodlat erbjudandet i Brf Ebbas Trädgårdar och valt att fokusera på de mest populära lägenhetsstorlekarna.

Brf Ebbas Trädgårdar får, precis som Brf Elins trädgårdar, kvalitetsmärkningen Trygg BRF – en märkning för stärkt konsumentskydd på bostadsrättsmarknaden.

– OBOS är en av initiativtagarna till Trygg Bostadsrättsmarknad, som kvalitetsmärkningen Trygg BRF utgår från. Alla föreningar som märks med Trygg BRF möter tuffa ekonomiska och juridiska redovisningskrav och det blir en trygghetsgaranti för kunden, förklarar Elisabeth.