Nyheter

Eskilstuna antar Sehlhalls detaljplan om 10.000 m2 i centrum

Eskilstuna kommun har antagit detaljplanen för Modellfabriken, vilket skapar en central byggrätt om 10.000 m2 BTA för vårdboende, kontor, centrumverksamhet och kontor. Trots platsens komplexitet ingavs inga överklaganden.

Hösten 2021 ska Energy Evolution Center öppna upp i Sehlhalls lokaler på Väster i Eskilstuna. I lokalerna kommer flera olika aktörer inom energiområdet att bedriva verksamhet. I direkt anslutning till energicentret planerar Sehlhall även att uppföra ett modernt vård- och omsorgsboende om 66 lägenheter, ett trygghetsboende om 36 lägenheter samt cirka 20 studentbostäder.

– Att vi får vara med och utveckla ett nytt centralt landmärke i Eskilstunas mest spännande stadsdel känns väldigt roligt. Att vi dessutom lyckats arbeta fram ett förslag på en så pass utmanande plats, som tillgodoser sakägarna till den grad att ingen överklagar, känns extra bra. Nu ser vi fram emot den första etappen som innebär byggstart av Energicentrum åt Eskilstuna kommun säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig Sehlhall Fastigheter.