Nyheter

HSB Norr omvandlar kontorslokaler till hyresrätter

Som en hållbar samhällsaktör omvandlar HSB Norr befintliga kontorslokaler till tio nya hyresrätter på Tjärhovsgatan12, mitt i centrala Skellefteå. De nyproducerade hyresrätterna står inflyttningsklara från januari 2021.

Det är i HSB Norrs egna bestånd, fastigheten Geten 11 där det idag redan bor hyresgäster, som de nya lägenheterna byggs om från kontorslokaler. När ombyggnationerna är färdiga kommer fastigheten att innehålla totalt 38 hyresrätter.

– Vi ser en stor efterfrågan på bostäder i Skellefteå och vill gärna satsa vidare här.  Att kunna erbjuda nyproducerade hyresrätter i ett attraktivt läge till våra medlemmar går helt i linje med vår verksamhet och övergripande strategi. När det dessutom går att utveckla ett befintligt bestånd på ett hållbart sätt genom denna typ av ombyggnation är det såklart extra roligt, säger Helena Backman, affärsområdeschef Fastigheter.

Lägenheterna får en hög standard med bland annat vita släta köksluckor med vitt kakel och ek-parkett i kök, vardags- och sovrum. Badrummen utrustas med golvvärme, duschvägg och handdukstork. Nästan alla nya lägenheter får nyrenoverade balkonger som färdigställs vintern 2021. Två av lägenheterna får dessutom helt nya balkonger med inglasning.