Nyheter

Säljstart i Kvarnbäck, Höör

I Kvarnbäck, norr om centrala Höör, ska BoKlok bygga ett helt nytt kvarter med 48 lägenheter och 19 radhus i bostadsrättsform. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum och kök, alla med balkong eller altan. Radhusen är i två plan, har 5 rum och kök samt en egen trädgård.

Den uppskattade boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir från cirka 4450 kronor per månad för en tvårumslägenhet och från cirka 9000 kronor per månad för ett radhus, inklusive beräknad driftkostnad.

– Stora delar av våra hus byggs i vår fabrik i Småland vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och hålla låga priser. Det gör också att vi kan färdigställa husen på kortare tid så att våra kunder inte behöver vänta så länge på sitt nya hem, säger Johan Hansson, byggledare på BoKlok.

BoKlok har tidigare byggt bostäder runtom i Skåne, men kommer nu för första gången till Höör. Likt alla bostäder från BoKlok, kommer de nya bostäderna fördelas genom en offentlig turordningsdragning, som innebär att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta vid turordningsdragningen. Med anledning av Coronapandemin sker sedan dragningen via en livesändning på webben, och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

– Vår filosofi är att alla ska ha råd att bo bra. Genom vår turordningslista får alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning eller förstå sig på kluriga kösystem. Hos oss har alla samma chans. Det känns viktigt för oss. Att dessutom vara med och utveckla ett helt nytt bostadskvarter, där våra flerbostadshus är ett av de få i Höör som har hiss tillgänglig helt utan trappsteg, känns som ett fint komplement till befintlig bebyggelse och något som kan göra skillnad för t.ex. våra lite äldre kunder, säger Johan Hansson.

De två bostadsprojekten har fått namnen BoKlok Mittpunkten och BoKlok Koordinaten, som refererar till Höör som Skånes geografiska mittpunkt. Området ligger nära naturen knappt 1 km från Höör centrum. Här finns tågstation, matbutiker, vårdcentral, apotek, förskolor och skolor. Från tågstationen går Öresundståg och Pågatåg regelbundet och det är lätt att ta sig till stora delar av Skåne. Lund nås på 20 minuter och Malmö på 35 minuter.

På torsdag den 22 oktober startar försäljningen av lägenheter och radhus från BoKlok, i Kvarnbäck, Höör. Byggstart är planerad till våren 2021, med beräknad inflyttning vintern/våren 2022.

Bild: BoKlok