Nyheter

Brf Mossgläntan i Lindbacken i Uppsala slutsålt

Under 2019 tecknades det femte avtalet mellan bostadsutvecklaren Blooc och Gillöga. Det fjärde gemensamma bostadsprojektet Brf Svanmossen lanserades efter sommaren 2019 och försäljningen blev en succé.

Produktionen är nu i full gång och inflyttningar beräknas till 2021. Under våren 2020 fick Blooc förnyat förtroende och lanserade tillsammans med Gillöga nästa etapp i området Lindbacken, Uppsala. Likt tidigare etapper förmedlas Brf Mossgläntan av Ulrika Lööf, Riksmäklaren i Uppsala.

– Den lyckade försäljningen av Mossgläntan är ännu ett bevis på att vi har hittat och förstår vår målgrupp i Lindbacken. Vårt nära samarbete med både Gillöga och ansvarig mäklare har gett oss de allra bästa förutsättningarna för att skapa ett bostadsområde med de kvalitéer som bostadsköparna värdesätter. Vi hoppas att alla de som valt en bostad i Mossgläntan ska trivas i sina nya hem, säger Emilia Söderman, Projektledare Marknad/Försäljning, Blooc.

Lanseringen som genomfördes mitt under rådande Coronapandemi blev till försäljningssuccé då första etappen i projektet såldes slut på bara några veckor. Den andra etappen av Brf Mossglätan lanserades efter sommaren och intresset var fortsatt mycket stort för bostäderna.

Totalt omfattar projektet 24 stadsradhus med fyra sovrum i två storlekar i samma Blooc-stil som tidigare. Området med de olika kvarteren kommer harmonisera väl med varandra, och samtidigt ha sin egen karaktär. Nu är alltså även den andra etappen slutsåld och projektet går in i nästa fas med produktionsstart.

– Vi är mycket nöjda med försäljningen i Lindbacken. Tillsammans med Gillöga skapar vi återigen något unikt för marknaden, där Bloocs varumärke står sig starkare än någonsin i Uppsala. Lindbacken bevisar samtidigt att det är ett av Sveriges mest attraktiva och välutvecklade nyproduktionsområde. Vi ritar redan på nästa etapp i Lindbacken tillsammans med Gillöga, säger Iris Vesterberg, Affärsutvecklare, Blooc.

Gillöga har sedan detaljplanen vunnit laga kraft 2010 utvecklat den nya stadsdelen Lindbacken med ambitionen att skapa Uppsalas absolut finaste område. Inte långt från centrala Uppsala i Lindbacken bor redan omkring drygt 500 familjer i nybyggda bostäder och under åren har Lindbacken även uppfört förskolor, skolor, parker och snart också en liten huvudgata med butiker och service i området.