Nyheter

ICA och Freetrailer storsatsar på populärt delningskoncept

I mars 2019 anslöt den första ICA-butiken till Freetrailers delningskoncept som innebär kostnadsfri utlåning av släpvagnar. En stark efterfrågan till följd av en växande hållbarhetstrend har resulterat i att allt fler butiker vill erbjuda Freetrailers tjänster. Nu, drygt ett år senare erbjuder 26 ICA-butiker landet över gratis utlåning av släpvagnar till både kunder och allmänheten.

Freetrailer erbjuder ett delningsekonomiskt koncept som innebär kostnadsfri utlåning av släpvagnar för privatpersoner. Släpen finansieras av Freetrailers samarbetspartners, som i sin tur får fler kundbesök och exponering påv ägarna.

Samarbetspartnern ICA arbetar aktivt med sitt hållbarhetsarbete och för drygt ett år sedan tog den första ICA-butiken steget att erbjudasläpvagnar gratis till allmänheten.

– Vi är oerhört stolta och glada över vårt samarbete med ICA. Att så många av ICAs butiker har valt att erbjuda vår tjänst ser vi som ett kvitto på att människor gillar det vi gör. Det finns en tydlig efterfrågan, både från företag och från privatpersoner. Utbrottet av Covid-19 ökade till och med efterfrågan på släp från allmänheten och det är tydligt att detta är en tjänst som både uppskattas och behövs, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.