Nyheter

Den smarta Videodörrklockan nu i Sverige

Netatmos Smarta Videodörrklocka kommer att finnas tillgänglig på den svenska marknaden från och med 28 september. Med den smarta dörrklockan kan du se vem som ringer på din ytterdörr och prata med vederbörande, oavsett var du befinner dig. Dörrklockans rörelsesensor kan också öka din säkerhet, genom att meddela dig när någon befinner sig i närheten av din ytterdörr.

– Med Netatmos Smarta Videodörrklocka kan du alltid se vem som är utanför din dörr, även när du inte är hemma. När någon ringer på får du ett videosamtal på sin smartphone, där du kan se vederbörande. Du kan välja om du vill prata med din gäst eller inte – oavsett om du är hemma eller på andra sidan jordklotet, säger Fred Potter, grundare av Netatmo och teknologichef för Legrand’s Eliot Program.

Detta innebär till exempel att du kan berätta för paketbudet var du vill ha din försändelse placerad tills du kommer hem från jobbet, eller att du kan hälsa dina middagsgäster välkomna när de ringer på dörren, medan du själv står i köket och förbereder middagen.

Netatmos Smarta Videodörrklocka kan skilja på människor och slumpmässiga rörelser, tack vare algoritmer som bygger på artificiell intelligens. Om personer observeras i närheten av ytterdörren kan användaren välja att få ett meddelande på sin smartphone, samtidigt som händelsen spelas in på video.

– Dörrklockan har en inbyggd mikrofon och högtalare, vilket gör det enkelt att förklara för oönskade gäster att de övervakas och inte är välkomna. På så sätt kan dörrklockan i sig vara avskräckande och bidra till en känsla av ökad trygghet, förklarar Potter.

Personliga inställningar med smarta notiser Inställningarna i den smarta videodörrklockan kan anpassas efter individuella behov. Det är således möjligt att helt avaktivera notiser och videoinspelningar eller välja om dörrklockan både ska skicka ett meddelande och spela in en video om en person observeras utanför. Den enskilda användaren kan själv bestämma om den intelligenta dörrklockan endast ska skicka ett meddelande och spela in en video när någon faktiskt ringer på.

– Med Alert-Zones-funktionen är det möjligt att ställa in de specifika zonerna som man vill att dörrklockan ska hålla ett öga på, beroende på omgivningen utanför hemmet: vid uppfarten, vid garaget etc. Netatmos smarta videodörrklocka meddelar dig då endast om rörelser inom just dessa områden, säger Potter.

Fantastisk bildkvalitet – skydd dygnet runt

Den Smarta Videodörrklockan har en 1080p Full HD-kamera med ett 140 graders vidvinkelobjektiv, vilket ger optimal videokvalitet.

Kamerans HDR-funktion dämpar plötsliga ljusförändringar och gör det möjligt för användaren att tydligt se vad som händer framför huset, oavsett ljusförhållanden. Således är besökarnas ansikte tydligt även i motljus.

Kompatibel med Apple HomeKit

Den Smarta Videodörrklockan är kompatibel med Apple HomeKit. Tack vare denna kompatibilitet kan användaren skapa personliga scenarier för att ansluta dörrklockan till andra smarta enheter i huset, i olika kombinationer. Till exempel kan husets ytterlampor tändas automatiskt när en person upptäcks av den Smarta Videodörrklockan för att avvärja ett eventuellt inbrott.

Med HomeKit kan användaren komma åt videobilder i realtid med hjälp av rösten via den Smarta Videodörrklockan. Användaren ber Siri att visa entrén för att ta reda på vad som händer hemma (”Hej Siri, visa mig min entré”).