Nyheter

Kontorshuset Prisma i Helsingborg – ett hållbart kontorshus med techfokus

Till årsskiftet står Helsingborgs nya stadsikon Prisma färdigt – ett lika fantastiskt kontorshus på insidan som på utsidan, på första parkett i Oceanhamnen. Här kommer startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag samlas och bedriva utveckling.

Helsingborg har länge haft fokus på digitalisering och siktar på att bli den ledande techstaden i Sverige. Målsättning är att bli en av Europas mest innovativa städer år 2022. Den nya techhubben Hetch bidrar till att visionen ska bli verklighet. Entreprenören David Nilsson Sträng, grundare och vd till Hetch, är målmedveten och ser att Hetch kan bidra till stadens ambitioner:

Vi har en resa framför oss och det kräver hårt arbete, men utgångsläget i Helsingborg är bra med många både stora och små techbolag.

Hetch blir navet i det nya kontorshuset Prisma, där startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag mixas för att bedriva utveckling inom techområdet. Med tillgång till accelerator, startup-community, flexibla arbetsplatser, affärsrådgivare, investerare och nätverk finns grogrunden för utveckling i världsklass.

Hetch kommer dessutom driva välkomstservice i entréplan och ha ett nära samarbete med husets restaurang, vilket bidrar till ett levande hus med mycket människor och rörelse, till glädje för alla som arbetar i huset men även för boende i Oceanhamnen, avslutar David Nilsson Sträng.

Att Prisma är ett helt unikt techhus märks på flera sätt. Wihlborgs projektledare Christian Westerberg berättar att han får förfrågningar som han inte brukar få från sina hyresgäster:

– Vi har till exempel fått in önskemål från hyresgäster om passersystem där man öppnar dörrar och bokar mötesrum genom inopererade chip, vilket vi tycker är jättespännande!