Nyheter

Tado fixar mysvärmen i hemmet

Vad är det första man tänker på när begreppet ”smarta hem” yttras? Kanske larm eller belysning? Eller matlagning? Men det som påverkas oss precis hela tiden är temperaturen. Vi vill varken ha det för varmt eller för kallt. Det kan vara svårt att få till precis lagom temperatur.

Det här har tyska Tado tagit fasta på, med sina smarta termostater för hemmabruk.

Nu är det dags för lansering av Smart Thermostat Starter Kit V3+ som finns i både trådlöst och ”trådat” utförande. Den är byggd för att sköta alla värmeinställningar i ett hem, till exempel för element och värmepannor.

Tado framhåller enkel installation och drift som starka argument för det nya startpaketet. Ett av de främsta allmänna argumentet torde vara möjligheten att att styra värmesystemet i hemmet på distans, med en mobilapp.

Tados lösning är också integrerad med Apple Siri, Google Assistant och Amazon Echo.

Tado lanserar även en trådlös temperatursensor med det lämpliga namnet Wireless Temperature Sensor. Den är utrustad med sensorer för temperatur och luftfuktighet och kan användas för att kontrollera flera smarta termostater för element, i ett eller flera rum

Poängen är att temperaturmätningen blir mer exakt om den inte är kopplad direkt till värmekällan, vilket ger bättre styrning av temperaturen. Det går att placera den fristående sensorn på lämpliga ställen, till exempel i ett barns sovrum, och att flytta runt den enkelt vid behov.