Nyheter

En pionjär inom nödbelysning

Med över 40 års erfarenhet, är Teknoware en global teknisk innovatör av nödbelysningssystem för byggnader, fartyg och andra platser. Alla produkter och elektroniska komponenter är konstruerade och tillverkade i deras egna fabrik i Lahtis, Finland.

Vad är nödbelysning?

Nödljusarmaturer är en av de viktigaste säkerhetssystemen i en byggnad. Nödbelysning gör det möjligt att på ett säkert sätt evakuera byggnaden genom att följa hänvisningsarmaturerna i händelse av en nödsituation. Nödljusarmaturer är ett fristående reservsystem som inte är beroende av att den allmänna elförsörjningen fungerar i en byggnad. Det måste alltid vara driftklart och redo att användas.

Teknowares produkter

Teknoware är idag en av de ledande tillverkarna av nödljusarmaturer och har blivit en betydelsefull teknisk innovatör inom nödbelysning för byggnader, fartyg och andra miljöer.

INBYGGD RESERVKRAFT eller centrala system?

För nödbelysning finns två olika typer av system, centralbatterisystem och armaturer med inbyggd reservkraft. Teknoware erbjuder ett brett utbud av produkter för nödbelysning från båda dessa kategorier. Allt från armaturer med inbyggd resevkraft för den mindre fastigheten till centralförsörjda och övervakade system som kan bestå av flera tusen nödljusarmaturer. Produktdesignen varierar från eleganta designarmaturer till robusta sarmaturer som utformats för att tåla de tuffaste och mest utmanande miljöer.

Senaste nytt från Teknoware

Teknoware har inlett ett samarbete med Dr. Ing. Willing GmbH  för att utöka sin försäljning till tyska marknader. Från och med nu kan man köpa Teknowares nödbelysningssystem i Tyskland under märket Willing.

Willing är en välkänd tysk tillverkare av högkvalitativa nödbelysningslösningar.

Med Teknowares produkter breddar Willing sitt utbud med den senaste tekniken inom trådlös övervakning och centralbatterisystem.

– Kunderna känner redan till vårt namn och våra produkter. Vi vill göra deras liv lättare genom att erbjuda fler alternativ att välja bland , säger TD Philipp Kittelmann, verkställande direktör för Dr. Ing Willing GmbH.

Han fortsätter:

– Och vad är ett bättre val för oss än att inleda ett samarbete med Nordens största tillverkare av nödbelysning.

Kai Kauto, verkställande direktör för Teknoware, sammanfattar fördelarna med samarbetet:

– Nu kan kunder i Tyskland köpa våra produkter lokalt med utmärkt kundservice och eftermarknadsstöd. Båda parterna och även våra kunder vinner på detta.

Teknowares nödbelysningsprodukter utformas och tillverkas i Lahtis Finland. Alla nödbelysningsprodukter uppfyller de strikta kraven i europeiska standarder för nödljusarmaturer.

För kontakt maila:

o[email protected]

eller gå in:

www.teknoware.com.