Nyheter

Soffvisning när Peab säljstartar i Kviberg

Den 2 september startar Peab försäljningen av 40 nya bostadsrätter i den attraktiva stadsdelen Kviberg, bara 12 minuter från Göteborg Central. Intresset för Brf Kvibergs Landeri är stort och många har deltagit i den digitala soffvisningen.

– Det är lite komplext med visningar i dessa tider men vi har ställt om och är mer digitala än tidigare. Soffvisningen, som vi gjort tillsammans med vår mäklare, har hittills lockat över 1000 spekulanter och är en lösning som vi säkerligen kommer fortsätta med, säger Therese Börjesson, projektledare på Peab Bostad.

I den digitala soffvisningen får spekulanter följa mäklaren genom området, huset och bostäderna för en inblick och känsla för det som ska byggas – bekvämt och enkelt vart än hen befinner sig och redan innan byggnationen startar.

Stadsdelen Kviberg har expanderat mycket under senare år, med såväl bostäder som aktivitetsytor som ger möjligheter till en aktiv livsstil. Här finns allt från Skidome till volleybollhall. Peabs tomt gränsar till villaområdet i Utby och är bland de sista i området att bebyggas. Den stora tomten, där det idag byggs 24 radhus, kommer kompletteras med ytterligare några flerbostadshus och totalt erbjuda cirka 220 bostadsrätter.

– Läget är fantastiskt bra med grönskande omgivning, utsikt över Säveån och tillgång till samfällighetens odlingsplats. Utbudet av service och aktiviteter i området är idag stort och dessutom är det mindre än 20 minuters cykelväg in till centrala Göteborg, säger Therese Börjesson.

Brf Kviberg Landeri rymmer 40 lägenheter, bland annat åtta lägenheter i vindsplan med upp till 2,7 meter takhöjd och upphöjda markplanslägenheter med både balkong och uteplats.

Som köpare finns en rad tillval att göra, från köks- och badruminredning till inglasning av balkong. Den som väljer en trerummare kan dessutom göra så kallat frånval av vägg, vilket innebär att bostaden består av 2 rum och kök till en början och att en vägg kan sättas upp senare, vid behov av ett extra sovrum eller arbetsrum.

Huset är ritat av Tengbom arkitekter och har, som Peabs alla nybyggnationer, en tydlig miljöprofil med Svanenmärkning. Huset blir ett fint komplement till de intilliggande radhusen och ska byggas med vackra gedigna material såsom skifferfasader och plåt på taken.