Nyheter

ROCKWOOL leverantör till ett av världens största trähusprojekt

ROCKWOOL AB har skrivit avtal med Veidekke Entreprenad för leveranser av stenullsisolering till Cederhusen i Stockholm. Trähusprojektet har redan fått stor uppmärksamhet eftersom det förväntas bli ett av världens största bostadsprojekt i massivträ.

– Genom Cederhusen befäster vi vår starka position inom hållbart byggande och trähusbyggnation, kommenterar Jonas Zacharoff, Försäljningsdirektör på ROCKWOOL AB.

Cederhusen är omtalat för både storlek och ambitionsnivå. Projektet ligger i stadsdelen Hagastaden i Stockholm och kommer bli ett område av totalt fyra byggnader på 7-13 våningar. Totalt handlar det om 237 lägenheter och åtta lokaler. Beställare är fastighetsbolaget Folkhem och totalentreprenör för det första kvarteret är Veidekke Entreprenad.

Leveranserna från ROCKWOOL omfattar olika stenullsprodukter till projektet. Det gäller i första hand produkter till fasad, tak, stegljudisolering, innerväggar och bjälklag.

ROCKWOOL produkter är brandsäkra och fuktavvisande, vilket Jonas Zacharoff menar är några av anledningarna till att andelen trähusprojekt ökar kraftigt för stenullstillverkaren.

– Vi tror starkt på trähussegmentet och är stolta över att kunna vara med och bidra till brandsäkra och trygga lösningar i projekt som Cederhusen, kommenterar Jonas Zacharoff, ROCKWOOL.

Projektet Cederhusen är i full gång. Stommen i KL-trä börjar monteras under hösten och leveranser från ROCKWOOL startar också under hösten.

Cederhusen är en bärande del av eventet Stora Trähus som arrangeras i anslutning till byggplatsen i november 2020. Under eventet kommer branschaktörer och toppolitiker som Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund att vara på plats. ROCKWOOL kommer att delta under Stora Trähus för att diskutera sina stora satsningar för hållbart byggande.