Nyheter

Nytt tak på ishallen i Guldsmedshyttan

Guldsmedshyttan har en stark hockeytradition som skapat både sammanhållning i bygden och många duktiga spelare genom åren. När taket på ishallen Råsshallen behövde repareras vände sig föreningen till Sparbankens ägarstiftelse för att klara av finansieringen.

Mats Andersson sitter med i styrelsen i Guldsmedshytte SK sedan 2018. Han känner starkt för föreningslivet och tvekade inte när han fick frågan att engagera sig.

– Även om Guldsmedshyttan är en liten ort så kan vi stoltsera med spelare i såväl hockeyskola som ända upp till elitnivå. Säsongen 2019-2020 gick exempelvis väldigt bra för vårt A-lag som både gick upp och höll sig kvar i division 2, vilket känns väldigt roligt, berättar Mats Anderssson.

Råsshallen byggdes på 80-talet som en av de första ishallarna i regionen. Hallen ägs av Guldsmedshytte SK, vilket innebär att allt underhåll bekostas av föreningen. När taket började läcka visade det sig snart att ett omfattande reparationsarbete behövde göras för att rädda ishallen.

– Hela vår verksamhet bygger på att vi har en fungerande hall. Tack vare bidraget från Sparbankens ägarstiftelse har vi kunnat anlita en extern byggfirma som redan nu gjort en temporär åtgärd, säger Mats Andersson.

Pengarna från Sparbankens ägarstiftelse ska även användas för det kommande reparationsarbetet. Målsättningen är att detta ska drabba den löpande verksamheten, exempelvis träningar och matcher, så lite som möjligt.

På bilden: Mats Andersson framför ishallen med ett tak som inte längre läcker