Nyheter

Logicenters storsatsning i Eskilstuna en succé

Efter att ha skrivit avtal med en av världens ledande logistikaktörer satsar nu Logicenters vidare i Eskilstuna Logistikpark. Hyreskontraktet med logistikjätten innefattar till en början en yta om 15 000 m2 och Logicenters är redan igång att expandera med ytterligare 15 000 m2 i området.

Den nya hyresgästen är ett av världens största logistikföretag med verksamhet i över 100 länder och är specialiserade inom sjöfrakt, flygfrakt, kontraktslogistik och landtransporter.

Nu står det klart att det globala logistikföretaget flyttar in i Logicenters fastighet i Eskilstuna Logistikpark, belägen strax utför Eskilstuna. Fastigheten, som byggdes på spekulation, innehar moderna specifikationer och den 15 000 m2 stora ytan utvecklas nu ytterligare för att anpassas till den nya hyresgästens verksamhet.

Dessutom bygger Logicenters ut med ytterligare 15 000 m2 i området – även denna gång på spekulation.

– Att ett av världens största logistikföretag väljer att flytta in i vår fastighet är något vi är mycket stolta över. Vi ser det som ett kvitto på att vi utvecklar moderna anläggningar på geografiskt attraktiva platser som attraherar globalt ledande aktörer inom logistik. Vi har fler intressanta nyetableringar på gång i Eskilstuna och vi ser ljust på framtiden i området. Vi har som ambition att förvärva ännu mer mark i området och expandera ytterligare. Vi ser fram emot att kunna välkomna fler hyresgäster framöver till ett av Sveriges bästa logistiklägen, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

– Vi gläder oss dels åt att Logicenters fortsätter sin offensiva expansion i Eskilstuna samt det internationella logistikföretagets etablering och satsning. Det bekräftar Eskilstunas position som ett av landets mest expansiva logistikområden samt att detta är något som bidrar till många nya viktiga arbetstillfällen i Eskilstuna, säger David Hofmann, VD, Eskilstuna Logistik och Etablering AB.