Nyheter

Titania bygger radhus i Österåker

Inte långt från centrala Åkersberga och med Stockholms skärgård runt knuten växer Valsjöskogen fram. Här utvecklar Titania i samarbete med Blooc det natursköna bostadskvarteret Brf Skogsgungan om 30 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc.

Valsjöskogen blir en attraktiv stadsdel belägen på en storslagen bergshöjd som bjuder in till en stillsam och naturnära livsstil. I en trygg miljö omfamnad av natur får du närhet till en promenad i skogen, så väl som bad, fiske och båtliv i Stockholms skärgård runt knuten.

Husen erbjuder generösa planlösningar med rumsligheter som går att nyttja på det sätt du behöver det bäst. Bostäder med tyngdpunkt på det sociala livet och bostäder det går att växa i.

Derome som är Sveriges största familjeägda träindustri med anor från 1946 har fått uppdraget att uppföra radhusen med en planerad produktionsstart Q4 2020.

Christoffer Baudou, arkitekt på Blooc berättar:

– Valsjöskogens karaktär och läge nära till natur såväl som stad går hand i hand med Bloocs vision om Modern Suburban Living. Platsens kvalitéer och tomternas centrala läge i området ger oss utrymme att skapa fantastiska stadsradhus. Ett bostadsområde med variation sammanhållet av sitt centrala läge. Varje radhus präglas av närheten till naturen och de sluttande naturtomterna vid uteplatsen. Bostäderna om 99 kvadratmeter med ett socialt plan med kök, matplats och vardagsrum, samt ett privat plan med tre sovrum ger ett hem för den moderna barnfamiljens liv. Ett hem med goda arkitektoniska kvalitéer och detaljer som människor har råd att bo i.

Pege Abrahamsson & Malin Fuierer, ansvariga mäklare för projektet berättar:

– Margretelund är ett område som alltid lockar till sig unga par i startgropen att bilda familj och barnfamiljer tack vare närheten till flertalet skolor, förskolor, lekplatser och framförallt många lekkamrater till barnen. Området är samtidigt ett ställe där många väljer att bo kvar – många år efter att barnen är utflugna. Man trivs helt enkelt väldigt bra i området.

Projektet är ett samarbete mellan Titania AB och Blooc AB.