Nyheter

Första spadtaget av Brf Kadettvillan, Kristianstad

I Norra Åsum, strax utanför centrala Kristianstad, byggstartar Obos 14 nya bostäder i form av parhus. Parhusen byggs i ett befintligt bostadsområde i Norra Åsum med blandad bebyggelse i form av villor och radhus. Bostäderna byggs i ett plan, med en boarea på 91 kvm och föreningen får namnet Brf Kadettvillan.

Den 14 augusti togs det första spadtaget av bostäderna. Från Kristianstads kommun närvarade kommunalråd Pierre Månsson (L). Anders Borqvist, regionchef Obos projektutveckling, och ansvarig projektutvecklare för Brf Kadettvillan – Ola Petersson var med från OBOS.

– Projektet ligger verkligen bra 10 minuter till centrum, 12 minuter till Åhus och med naturen precis runt hörnet. Vi ser det som positivt att det fortfarande byggs mycket nya bostäder i Kristianstad, säger kommunalråd Pierre Månsson (L).

– Det gläder oss att vi trots Corona har sålt fler än hälften av bostäderna, 8 av 14 och att vi nu får möjlighet att byggstarta projektet. Norra Åsum är ett populärt område att bosätta sig i, säger OBOS projektutvecklare Ola Petersson.

Läs mer om projektet:

https://www.obos.se/sok-bostad/brf-kadettvillan/