Nyheter

Byggstart för sista etappen i NCC:s utvecklingsprojekt i Helsingfors

Det finska mediebolaget MTV har tecknat ett långt hyresavtal för cirka 6 000 kvadratmeter och flyttar sitt huvudkontor till Fredriksberg D, den fjärde och sista etappen i NCC:s utvecklingsprojekt i Helsingfors.

Fredriksberg ligger i Konepaja, ett område med en industri- och kulturmiljö av riksintresse i centrala Helsingfors.

– En ny typ av stadsmiljö växer fram i området och vi är glada att MTV kommer att vara i dess hjärta, nära människorna. Det är viktigt för oss att få med i byggprocessen de olika behov som våra medarbetare och andra målgrupper har samtidigt som vi ställer höga hållbarhetskrav och vi ser fram emot att tillsammans bygga ett nytt hem för företaget. Detta ska bli en unik mötesplats och en plats för nöje, upplevelser och nyheter, säger Johannes Leppänen, vd på MTV.

– Vi är mycket glada att MTV valde att förlägga sitt nya huvudkontor till ett av Helsingfors trendigaste och snabbast utvecklande stadsområden. MTV medför nytt liv och en kreativ stadskultur till området, till nytta för alla som arbetar i, bor i eller besöker området, säger Yirui Jiang, utvecklingschef vid NCC Property Development.

– Med starten av den fjärde och sista fasen av Fredriksberg-projektet lyfter NCC Konepaja-området. Vi har då utvecklat totalt 30 000 kvadratmeter kontors- och affärslokaler på ett hållbart sätt och skapat ett modernt stadsrum i centrala Helsingfors, säger Petri Bergström, chef för NCC Property Development Finland.