Nyheter

Byggstart av 120 hyresrätter i Västerås

I augusti startar Riksbyggen byggandet av 120 hyresrätter i Råby i Västerås. Inflyttningen kommer att ske i tre etapper med start i juni 2022. Riksbyggen har tecknat avtal med entreprenören HMB Construction AB för genomförande av projektet.

– Riksbyggen fortsätter sin offensiva plan med en hög byggtakt trots den pågående coronapandemin. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan starta byggandet av fler hyresrätter i Västerås i ett projekt med stort fokus på hållbarhetsfrågorna, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Lägenhetsstorlekarna fördelar sig 1-4 rum och kök från 35 kvadratmeter till 86 kvadratmeter. Husen kommer att byggas för att certifieras enligt Miljöbyggnad silver med solpaneler på taken för produktion av egen el. I planerna finns även införande av bilpool för att underlätta en vardag utan egenägd bil samt förberedelse för laddplatser av elbilar.

– De nya hyresrätter får ett mycket attraktivt läge med närhet både till naturen och service i det närbelägna stadsdelscentrumet samt till handelsområdet Erikslund. Riksbyggen ser nu fram emot att vara med och utveckla stadsdelen Råby med nya bostäder, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Bostad för Riksbyggen Bostad Bergslagen.

De ny bostäderna byggs i kvarteret Kornknarren, ett område som utvecklas av Riksbyggen i samarbete med Hemsö. Inom ramarna för projektet kommer även ombyggnad/förlängning av befintlig lokalgata och gång- och cykelbanor att göras. Inflyttningen i de 120 hyresrätterna kommer att ske i tre etapper med en planerad start i juni 2022 och beräknas avslutas i november samma år.