Nyheter

BaseCamp Students första projekt i Sverige – 590 nya studentbostäder i Malmö

I början på juli tillträdde BaseCamp Student den mark i Västra Hamnen som förvärvats av Skandia Fastigheter. I samband med tillträdet har också bygglovsansökan skickats in till kommunen vilket innebär att byggnationen av 590 studentbostäder förhoppningsvis kan påbörjas under hösten.

I september 2019 ingick BaseCamp Student avtal med Skandia Fastigheter om att förvärva fastigheten Tåten 1 i Västra hamnen i Malmö. På det som idag är en parkeringsplats kommer det att uppföras runt 590 studentbostäder med promenadavstånd till både universitetet och centrum. I förra veckan togs ytterligare ett par steg mot förverkligande då Basecamp Student tillträdde marken, och i samband med det också skickade in bygglovsansökan.

– Det känns självklart bra att äntligen tillträda marken och gå in i nästa fas i projektet. I och med att bygglovsansökan också är inskickad har vi tagit oss en bra bit på vägen mot att också sätta spaden i marken för vårt första svenska projekt, säger Jesper Dam, partner och vd för BaseCamp Student i Norden.

Målsättningen är att börja bygga under hösten 2020 vilket innebär en preliminär inflyttning i januari 2023. Utöver de 590 lägenheterna kommer byggnaden också innehålla en rad gemensamma ytor som gym, studierum, lounge, bio och bemannad reception. Sammanlagt runt 2 000 kvm för de boende att utnyttja och bygga den gemenskap som är grundbulten i BaseCamp Students studentbostadskoncept.

– Vår målsättning är att etablera oss på de största studieorterna i alla nordiska länder och i och med projektet i Malmö tar vi ett viktigt första steg in i Sverige. Förhoppningsvis kommer det innebära fler steg på fler orter i Sverige framöver, avslutar Jesper Dam. 

Bild av Daniel Karlsson