Nyheter

Fastec Sverige bygger Thoren Arena

Fastec Sverige AB har av Thorengruppen fått i uppdrag att på totalentreprenad bygga Thoren Arena en multihall med två stycken bollhallar, en för fotboll och en för innebandy.

Fotbollshallen kommer att vara en fullstor fotbollsplan med möjligheter för både helplansspel och delad verksamhet.Innebandyhallen blir en arena med plats för ca 1800 personer där det också finns kiosker med ett tillhörande beredningskök för försäljning, utrymme för press och jumbotron, detta för att kunna arrangera och presentera innebandy på elitnivå. Till detta byggs också kontorslokaler för Thorengruppen samt receptions-, biljettförsäljnings- och gymlokal.

Totalt är projektet på ca 16 500 kvm BTA varav ca 4 000 kvm utgör kontors-, receptions- och gymlokaler. Byggnaderna kommer ha ett stort inslag av trä då bl.a stommar till båda bollhallarna utgörs av limträ.

Byggnaderna är placerade på Noliaområdet i Umeå. Projektet har startat med projektering och markarbeten, byggnationerna beräknas vara klara under våren 2022.

– Jag gör det här för idrottsUmeå och för att hjälpa alla våra ungdomar i Umeå att uppnå sina idrottsdrömmar. Det känns fantastiskt att äntligen få börja bygga, säger Raja Thorén, vd för Thorengruppen.

Medlemsföretag är Totalentreprenad i Umeå AB och projektchef är Anders Larm.

-Det känns jätteroligt att vi är igång med projektet och att vi tillsammans med Thorengruppen och Raja Thoren får vara med och bidra till Umeås fortsatta utveckling, säger projektchef Anders Larm.