Nyheter

Svensk Husproduktion planerar för nybyggen i Östergötland och Södermanland

Svensk Husproduktion har tecknat samarbetsavtal med en större markägare, gällande flera olika markområden, på sjönära och attraktiva lägen i Östergötland och Södermanland. Totalt omfattar samarbetet närmare 150 byggrätter.

Som en del i detta samarbete förvärvar Svensk Husproduktion ett markområde i Melbysund, nära Svärtinge Skogsbacke, utanför Norrköping. Där planerar Svensk Husproduktion, genom sitt varumärke LB-Hus, att uppföra 26 radhus i bostadsrättsform invid sjön Glan.

– Jag ser fram emot att etablera Svensk Husproduktion projektorganisation och stärka vårt varumärke LB-Hus i Östergötland och Södermanland. Vi ökar vår närvaro i regionen och det känns fantastiskt roligt att få utveckla dessa områden tillsammans med vår samarbetspartner, säger Anna Bjerke, projektutvecklare på Svensk Husproduktion i Linköping, som arbetat fram affären.

Stefan Holmberg, vd på Svensk Husproduktion, är mycket nöjd med affären:

– Genom detta samarbete tar vi ett större grepp om marknaden i Östergötland och Södermanland, vilket kommer vara en bidragande faktor till att vi lyckas i vår målsättning om fortsatt tillväxt.

Först ut till försäljning blir första etappen av Melbysund, där försäljningsstart planeras till september 2020 och beräknat färdigställande till första kvartalet 2022.