Nyheter

Skövdebostäder går vidare med projektet på Mossagården i Skövde

Projektförslaget, som snart ska upphandlas, innehåller nu 90 lägenheter istället för tidigare 73 och inkluderar också ettor.

Högre byggkostnader och ändrade regler för investeringsstöd gjorde att Skövdebostäder arbetade om sitt tidigare förslag om 73 trygghetsbostäder på Norrmalm. Det nya investeringsstödet kräver bland annat att man har med ett antal ettor i projektet. Därför har Skövdebostäder nu landat i ett nytt förslag med en annan hustyp där cirka 20% av lägenheterna är ettor. Det blir fortfarande mest tvåor men också ettor och treor finns.

– Det är oerhört glädjande att vi är igång med vårt projekt på Mossagården. Det här förslaget har många fördelar, men framförallt är det bra med fler lägenheter med tanke på målgruppen, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Utöver Skövdebostäders 90 trygghetsbostäder kommer två andra aktörer också bygga lägenheter i området och Skövde kommun har plats för en förskola. Skövdebostäders del är först ut och beräknad inflyttning är våren 2023.

– Att Skövdebostäder kan bidra med fler trygghetsbostäder i kommunen är någonting vi är stolta över och det bidrar till samhällsnyttan i allra högsta grad. Nu går projektet in i upphandlingsfas och först därefter fattar styrelsen slutgiltigt beslut om att genomföra projektet, säger Bernt Mårtensson, ordförande i Skövdebostäders styrelse.