Nyheter

254 meter skimrande fasad i Kallebäcks terrasser

I Kallebäcks Terrasser, ett av Göteborg större stadsutvecklingsområden, växer siluetten fram av områdets långa, fina kontorsbyggnad på 254 meter längs E6 Kungsbackaleden.

Nästan 18 000 ton stomme är på plats och inom kort kläs fasaden i en marmorliknande sten som skiftar i svarta, gröna och röda toner. På sikt kommer även en sober ljuslist monteras för att symbolisera de olika terrasserna i det expansiva området.

Att det ska vara enkelt att jobba. Och att leva. Det är de två principerna Wallenstam har arbetat utifrån när kontoren i Kallebäcks Terrasser har planerats. Byggnadens längd på 254 meter ger möjlighet till lokalytor från 700 till 4 000 sammanhängande kvadratmeter på ett och samma plan.

Gym i huset, flexibla mobilitetslösningar, anpassningsbara lokalytor med valbara inredningskoncept och en oslagbar närhet E6 Kungsbackaleden och Riksväg 40 är några av de fördelar som väntar de blivande kontorshyresgästerna i Kallebäcks Terrasser. Hösten 2021 beräknas de första lokalytorna vara klara för att välkomna nya kontorshyresgäster i Kallebäcks Terrasser, ett av Göteborgs större stadsutvecklingsprojekt. Fullt utvecklat kommer området att omfatta 1 800 nya hem och 1 200 arbetsplatser samt skola, förskola, restauranger, caféer och närservice.

Byggnaden har ritats av Liljewall arkitekter och byggentreprenaden drivs av BRA Bygg.