Nyheter

Snabba ryck när Flexator byggde nytt i Nässjö

Sent i höstas kom beställningen och i februari började arbetet på plats i Nässjö. Nu finns det två förskolor på Hultgården och till höstterminen kommer ett- och tvååringarna att flytta in i den nya byggnaden.

– Vi köpte ett helt färdigt koncept utan att behöva tänka på några detaljer. Det skötte Flexator åt oss, säger Eva Olsson, rektor på FVBU.

Redan för fem år sedan började tankarna gro om att köpa loss mark från kommunen för att bygga en ny byggnad intill den befintliga förskolan. Eva tittade tidigt på Flexators lösningar och tog kontakt för att diskutera olika prospekt.

– Det har varit en lång process med att köpa mark, få bygglov och ta fram detaljplan. Men när allt var klart gick det undan, säger Eva Olsson.

– Och här har vi mycket att tacka Flexator för. De har hjälpt till i alla ärenden med personlig support under hela resan.

Den nya förskolan är Flexators referenshus Anneberg. Förskolan är i ett plan uppdelat på två avdelningar kompletterat med två utesovrum och luft/vattenvärmepump.

– Beställningen kom sent i höstas när alla papper var klara. Sedan sattes spaden i jorden i februari och i juni stod förskolan klar, säger Börje Färg, regionchef på Flexator.

– Bygget har gått bra från början till slut och under försommaren får FVBU nycklarna för att de ska kunna möblera och planera inför höstterminen.