Nyheter

Serneke bygger förskola i Hultsfred

Serneke har tecknat entreprenadavtal med Hultsfreds kommun om byggnation av förskolan Växthuset i Hultsfred. Kontraktet är värt cirka 63 miljoner kronor.

Förskolan, som omfattar totalt cirka 2 700 kvadratmeter inklusive storkök, ska byggas i Södra Ekeberg, Hultsfred. Projektet blir Sernekes första byggstart i Kalmar län.

Naturen och skogen går som en röd tråd genom både byggnaden och utemiljöerna och så långt det är möjligt ska förskolan byggas i trä och andra naturmaterial. Solceller installeras på taken.

– Vi är mycket glada för förtroendet och ser fram emot att skapa en modern och rymlig förskola för nästa generation, säger Fredrik Nilsson, arbetschef på Serneke.

– Känns väldigt spännande och roligt att Serneke vill etablera sig i vår kommun, säger Stefan Fredriksson, fastighetsingenjör Hultsfreds kommun.  

Byggstart planeras till början av hösten 2020 och projektet beräknas stå klart i slutet av 2021.  Ordersumman om cirka 63 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020.