Nyheter

Sveriges första funkishus får moderna arbetsplatser

Kungsbacka stadshus är ett av Sveriges första funkishus. 2018 påbörjades en invändig renovering för att skapa modernare arbetsplatser där ansvaret för VS-installationerna låg hos Comfort-medlemmen Aderbys Rör.

– Syftet har varit att skapa ett öppet kontorslandskap och ett aktivitetsbaserat kontor. Projektet har gällt halva stadshuset, en yta på cirka 5 500 kvadratmeter fördelat på fyra våningar. Andra halvan var redan gjord. Vi hade totalentreprenaden för VS-arbetet på uppdrag av Flodéns bygg.

Byggstart var runt september 2018 och slutbesiktningen skedde i oktober 2019. Arbetet har skett i en partnering-entreprenad, där Aderbys Rör lämnat ett riktkostnadspris till Flodéns bygg och sedan arbetat löpande med fast arvode. Sammanlagt har två till sex montörer varit involverade i installationen av system för värme, vatten, avlopp och kyla. Befintliga UC har använts för fjärrvärme och fjärrkyla.

– Kylsystemet är flexibelt. Beroende på hur rummen används kan man bestämma vilken nivå som kylan ska ha, avslutar Markus Wihlborg.