Nyheter

Nu startar Eidar och Skanska utvecklingsprojektet på Kronogården i Trollhättan

I höstas slöt AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag ett avtal med Skanska som strategisk partner för ett omfattande utvecklingsprojekt kring Kronogårdens torg och höghusen på Lantmannavägen. Målet är att skapa en levande, attraktiv och lockande mötesplats och lyfta stadsdelen. Nu har det första entreprenadkontraktet skrivits på för den första etappen som startar efter sommaren. 

Skanskas Distriktschef Anders Ericsson och Projektchef Mikael Rosell var i veckan hos Eidar och träffade Eidars VD Urban Blom, Fastighetsutvecklingschef Stefan Jansson och Projektledare Eleonor Olofsson. Parterna skrev på det första entreprenadkontraktet i det partneringavtal för Lantmannavägen och kvarteret Hackan som slöts i höstas.

Efter sommaren startar arbetet i husen Lantmannavägen 12 och 14 med byte av ventilation, el, kök, tamburdörrar och en del fönster. Första etappen ska vara klar till årsskiftet och den andra till sommaren 2021.

– Vi är glada över att nu komma vidare med detta arbete tillsammans med Skanska och  jag ser också fram emot att komma vidare med utvecklingen av kvarteret Hackan och Kronogårdstorg, säger Eidars fastighetsutvecklingschef Stefan Jansson.

Projekt är ytterligare ett steg i den pågående och omfattande upprustningen av Eidars fastigheter och områden på Kronogården. Det är också en del i bolagets långsiktiga plan för att lyfta Trollhättans miljonprogramsområden.

– Målet är att utveckla kvarteret med Kronogårdens torg och de omkringliggande lokalerna och höghusen till en levande, attraktiv och lockande mötesplats, säger Stefan Jansson.

Genom att bygga om, renovera och rusta upp såväl själva torget som kringliggande lokaler och lägenheter vill Eidar förvandla Kronogårds torg från ett öde torg till en levande, trygg och attraktiv mötesplats för alla åldrar.