Nyheter

Detaljplanen för Fisksätra entré godkänd – Nytt kliv för fortsatt utveckling av Fisksätra

Förra måndagen, den 18 maj, beslutade kommunfullmäktige i Nacka att godkänna detaljplanen för Fisksätra entré.

I Fisksätra entré ska ny bebyggelse blandas med befintlig i ett centrumnära läge med god anslutning till kollektivtrafiken. I den nya detaljplanen möjliggörs byggandet av ca 375 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, ett äldreboende, en förskola och lokaler för verksamheter.

Om planen inte överklagas och beroende på när bygglov ges skulle vi kunna påbörja första etappen redan vid årsskiftet.

– Tillsammans med ombyggnaden av Fisksätra skola för Stiftelsen Viktor Rydberg skolor, renoveringar av befintligt bestånd samt den stundande invigningen av Fisksätra Folkets Hus är detta ytterligare ett kliv mot visionen att låta Fisksätra bli ännu mer levande med närhet till allt och alla. I Fisksätra finns natur och skärgård utanför knuten. Storstaden bara 20 minuter bort med Saltsjöbanan. En mångfald av människor i olika åldrar, med olika bakgrunder och erfarenheter. I Fisksätra möts helt enkelt det bästa av flera världar som vi vill ge fler möjligheten att upptäcka, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Fakta:

Stena Fastigheter äger drygt 2.500 lägenheter i Fisksätra, Nacka. I Fisksätra kraftsamlar vi genom att både bygga nytt och förvalta det som finns. Fram till 2030 kommer det att pågå omfattande renoveringar av befintligt bestånd samt nyproduktion av bostäder, vårdboende och förskola. Vi planerar för såväl hyres- som bostadsrätter i Fisksätra entré.