Nyheter

Peab bygger bostäder för 15 MEUR i Esbo

Peab har fått uppdraget att bygga 137 bostäder på Uuno Kailas väg 4 i Esbo för Kojamokoncernen. Kontraktssumman uppgår till 15 MEUR.

Uppdraget innefattar ett höghus med fem till åtta våningar och fyra trappuppgångar med 137 högklassiga lägenheter från enrummare till fyrarumsbostäder. Peab har tidigare byggt bostäder för Kojamo i samma kvarter.

– Vi har under de senaste åren byggt åtskilliga högklassiga höghus i huvudstadsregionen tillsammans med Kojamo. Vi är mycket glada över att vårt utmärkta samarbete nu fortsätter med det här projektet och att vi kan hjälpa till att möta behovet av fler bostäder i Esbo, säger regionchef Marko Rinkinen, Peab Finland.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i maj 2020. Inflyttning är beräknad till januari 2022.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2020.