Nyheter

Ny vd för Carlstedt Arkitekter

Carlstedt Arkitekter har utsett Stina Ljungkvist till ny vd. Hon tillträder i augusti 2020. Stina Ljungkvist kommer närmast från BSK Arkitekter där hon verkat som vd de senaste fem åren.

Carlstedt Arkitekter är ett av Sveriges ledande arkitektkontor inom vårdarkitektur. Företaget har en lång tradition av att arbeta med många typer av samhällsfastigheter. Förutom vård är utbildningsmiljöer ett fokusområde.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Carlstedt Arkitekter. Med tanke på den tid vi befinner oss i känns det extra angeläget att arbeta på ett företag som gör stor nytta och många insatser för att lösa samhällets utmaningar. Mitt mål är att utveckla Carlstedt Arkitekter och samtidigt både bidra till hållbart samhällsbyggande och till våra kunders verksamheter. Det ska bli mycket inspirerande att sätta igång med detta tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare, säger Stina Ljungkvist.

Stina Ljungkvist tar över vd-rollen efter Siv Axelsson som varit tillförordnad vd sedan oktober 2019. Siv Axelsson är också styrelseordförande för Carlstedt Arkitekter, ett uppdrag hon kommer att ha även fortsättningsvis.

– Vi är mycket glada för att Stina ska börja hos oss på Carlstedt Arkitekter. Hennes långa erfarenhet av ledarskap och starka kundfokus är några av de värdefulla kompetenser Stina kommer att bidra med. Då företaget finns på tre orter blir det också en viktig del i uppdraget att hitta nya kunder och nya samarbeten både nationellt och lokalt, säger Siv Axelsson.

Foto: Elizabeth Thompson