Nyheter

BoKlok bygger i Bålsta

Torsdagen den 14 maj startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Bålsta. Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är hösten 2021.

I Bålsta ska BoKlok bygga 64 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Alla bostäderna byggs som bostadsrätter. Priset för en tvårumslägenhet startar på 1 495 000 kr med en månadskostnad, för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta, på ca 4300 kr.

– Vi har ju byggt här i Bålsta tidigare och eftersom de lägenheterna var så eftertraktade är vi väldigt glada att erbjuda ytterligare bostäder som vanliga människor har råd med. En av anledningarna till att vi har så bra priser är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och tänka i stora volymer, säger Juha Norgård, projektledare på BoKlok.

Alla bostäder från BoKlok fördelas genom en offentlig turordningsdragning, som med anledning av Coronavirus gjorts onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en livesändning på webben, och kunder får då välja den lägenhet som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

– Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Nu gör vi det online, vilket ju är lite annorlunda från hur vi brukar göra, men det är samma princip. Vi utesluter budgivning i försäljningen vilket gör att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt, säger Juha Norgård.

Det nya kvarteret kommer att heta BoKlok Krysset och har både skola/förskola, mataffär och idrottshallar i närområdet. Bålsta centrum, med ett brett utbud av butiker & restauranger samt övrig service, är endast 1 km bort. Pendeltågsstation, för resor till Stockholm, Enköping och Västerås, ligger ca 1,5 kilometer från det nya kvarteret.