Nyheter

Milstolpe för Veidekke – 100 sålda bostäder med FLEX-konceptet

För två år sedan lanserade Veidekke Eiendom ett nytt innovativt koncept för flexibla bostäder och nu har bolaget sålt de första 100 radhusen som utvecklats inom ramen för satsningen.

Bostadskonceptet har fått namnet Veidekke FLEX och har sin grund i prisvärda radhus med flexibel planlösning. Ambitionen är nu att växla upp satsningen, bredda produkterbjudandet med fler hustyper och genomföra en geografisk expansion över landet med nya projekt på fler platser i Sverige.

Vi hade högt ställda mål när vi tog beslut om att genomföra den här satsningen på prisvärda flexibla radhus och det är glädjande att kunna konstatera att det här har överträffat våra förväntningar. Det är givetvis en stor milstolpe att vi nu har sålt 100 bostäder men vi är bara i början av vår resa och ser fram emot den fortsatta utvecklingen, säger Mats Fryxell, affärsenhetschef för Veidekke FLEX på Veidekke Eiendom

Veidekke FLEX-radhusen har hittills byggts i Göteborg, Ale och Mariefred och de byggs även just nu i Enköping. För närvarande planeras för nya FLEX-projekt i kommuner över hela landet, bland annat i Båstad, Kungsbacka, Jönköping, Strängnäs, Nyköping, Upplands-Väsby , Gävle och Kiruna.

I sitt grundutförande har FLEX-radhusen en boyta om 102 kvm som fördelar sig på två plan. Köparna kan välja mellan 6 olika planlösningar med 3 till 5 rum och kök samt möjlighet till dubbel takhöjd över kök eller vardagsrum. Valet av planlösningsalternativ är alltid kostnadsneutralt vilket innebär att priset inte påverkas av vilken planlösning som väljs. Radhusen har hög standard med helkaklade badrum och träfanérgolv. Köparna får egen trädgård med uteplats samt parkeringsmöjligheter i anslutning till husen.

Att vi sålt slut i vårt senaste projekt på bara fyra veckor trots Coronakrisen visar tydligt att det här är ett bostadskoncept som efterfrågas av marknaden. Vi tror att den flexibla planlösningen, i kombination med en hög kvalitet och en rimlig prisnivå, är en stor del av förklaringen till framgången, säger Jonas Keide, Försäljningschef

De Veidekke FLEX-hus som har utvecklats hittills har haft ett pris om 2 000 000 – 3 100 000 kr och de upplåts med bostadsrätter, vilket innebär att det även tillkommer en månadsavgift. Inledningsvis har FLEX-konceptet fokuserat på flexibla radhus men ambitionen är att bolaget även ska utveckla flerbostadshus med samma koncept framöver.