Nyheter

Castellum erbjuder kunder med akut lagerbehov möjlighet att korttidshyra vid Säve flygplats

Castellum erbjuder nu kunder inom branscher med akut behov av lagerutrymme möjlighet till att korttidshyra lokaler vid Castellum Säve (f.d. Säve Flygplats).

– I en osäker tid är det viktig att vi alla hjälps åt och är öppna för nya lösningar. Sedan vi förvärvade Säve har vi haft stort intresse för området bland nya och potentiella kunder. Därför känns det bra att vi nu kan hjälpa några av dessa med att skapa tillfälliga och flexibla lokallösningar i en tid då det behövs, säger  Mariette Hilmersson, region-vd för Castellum Väst.

Castellum Säves befintliga lokaler och markyta kommer under en begränsad tid att användas som uppställningsplats, lager och mellanlagring för ett flertal företag, exempelvis Lindbäcks Bygg AB, DHL Supply Chain (Sweden), Scanfore byba Belgien (Sweden) Filial och TIP transporter.

Utöver korttidsuthyrningar i samband med covid-19-pandemin fortsätter det löpande arbetet med att utveckla Castellum Säve till ett kluster inom framtida teknologier och logistik. På området pågår idag exempelvis produktion av testutrustning för att möjliggöra mer hållbara transporter med befintliga fordon och inom kort inleds den första svenska produktionen av elflyg. Området Castellum Säve ses som ett av Castellums största och viktigaste projekt under den kommande tioårsperioden.