Nyheter

Skanska bygger vårdhem i Norge

Skanska har tecknat avtal med Bergens Kommun om att bygga Åsane vårdhem i Bergen, Norge. Kontraktet är värt NOK 370 M, cirka 380 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det andra kvartalet 2020.

Det nya vårdhemmet kommer att bli cirka 10 300 kvadratmeter stort och innehålla 100 boenden samt gemensamma funktioner som vardagsrum, kök, aktivitetsrum och läkarmottagning. Projektet består av fyra byggnader som kommer att bli mellan tre och fyra våningar höga och byggs runt en gemensam kärna, vilket säkerställer både bra kommunikation mellan avdelningarna och kommer att skapa ett värdefullt utrymme för de boende utomhus. Högst upp på en av flyglarna byggs en takterrass.

Byggnaderna kommer att utrustas med en stor solcellsanläggning på taket och uppföras med omfattande användning av massivt trä. Projektet uppfyller passivhusstandard och kommer att miljöcertifierats enligt BREEAM-NOR.

Byggstart väntas ske i juni 2020 med färdigställande i september 2022.