Nyheter

Senaste färgtrenderna på arbetsplatsen

Enligt Interface kartläggning av de senaste färgtrenderna på arbetsplatsen är det tydligt att vi vill känna oss trygga, nostalgiska och optimistiska på jobbet. Under 2020 kommer vi se mer och mer trygga blåa färger, nostalgiskt röda och optimistiska gula.

Färger påverkar oss i hög grad och har därför en viktig roll i utformningen av kontorsmiljöer. Interface har tagit fram en Workbook som listar årets tre viktigaste färgtrender på arbetsplatsen.

Topp 3 färgtrender på arbetsplatsen:

1. Tryggt blå

2. Nostalgiskt röd

3. Optimistisk ockra

– Det är spännande att vi kan se så tydligt att sökandet efter trygghet speglar sig i färgtrenderna när vi upplever att omvärlden känns osäker. I år kommer vi att se mer blåa, diskret röda och glada ockratoner som flirtar med 70-talet, säger Josefin Carne, Concept Designer på Interface.

Blått och lila ger lugn

Blått är en tidlös färg som ger oss positiva associationer till himmel och hav. Dessutom känns blått tryggt och framkallar en känsla av lugn. För två år sedan var ultraviolett ”Årets färg” i Pantone-systemet medan tonerna i vår nya palett är mer subtila med toner av frostad lila, violett och blåbärsblått. Har man ett stort kontor med öppen planlösning kan mörkblått och indigo ge en välbehövlig känsla av djup.

Rött och rosa påminner om förr

Vår diskreta röda palett skapar annorlunda arbetsplatser som känns både inspirerande, vänliga och välkomnande. Laxrosa toner ger inspiration medan jordiga nyanser av rödbrunt, terrakotta och bränd umbra väcker nostalgi, något som vi märkt tilltala många. Vid senaste Milano Design Week var det tydligt att många designer valt en röd färgpalett med subtil känsla i både möbler och inredning. Dessutom har många restauranger, hotell och butiker valt rosa i inredningen på sista tiden då alltfler upptäckt styrkan i färgen.

Guldig ockra ger energi

Toner i gyllene ockra skapar både en känsla av energi och optimism på arbetsplatsen. Vår nya palett innehåller jordiga kryddiga nyanser av guldgult, mimosa och citron som övergår till mjukare toner av grädde, korn och cashew. Tidigare säsongers pigga gula toner ger plats för lugnare, ockrabaserade kulörer i mer dämpade nyanser. Skiftet är inte bara en nostalgisk flirt med 1970-talet, utan visar också färger som vi associerar med optimism, värme och positiva tankar.