Nyheter

Första etappen av bostadsprojektet Brf Mossgläntan såldes direkt

I början av 2020 tecknades det femte avtalet mellan bostadsutvecklaren Blooc och Gillöga. Det femte gemensamma bostadsprojektet Brf Mossgläntan lanserades under april och försäljningen blev en succé redan från start. Redan efter lanseringen såldes 50% av första etappen, vilket måste ses som ett rejält styrkebesked från marknaden.

Brf Mossgläntan förmedlas av Riksmäklaren i Uppsala, precis som de tidigare fyra bostadskvarteren Blooc utvecklat tillsammans med Gillöga i Lindbacken. Ansvarig fastighetsmäklare Ulrika Lööf på Riksmäklaren, som även fått uppdraget att förmedla aktuell etapp.

– Försäljningen har gått över förväntan och efterfrågan på nyproduktion är lika stor idag som den var i höstas när vi säljstartade Svanmossen, ett liknande projekt ut-vecklat av Gillöga och Blooc i Lindbacken. Redan en vecka efter säljstarten är nu 7 hus sålda och ytterligare 3 hus är reserverade. Det stora intresset beror på att huset har en ytsmart planlösning med 5 rum och kök på 99 kvm till ett bra pris och vi ser en bred målgrupp med unga par, barnfamiljer och äldre par bland våra köpare, säger Ulrika Lööf, ansvarig mäklare, Riksmäklaren.

De båda bolagen planerar att lansera etapp 2 redan till sommaren och i samband med det lanseras också Blooc lite större radhus om 124 kvm för första gången.

– Vi är ödmjuka inför det faktum att Lindbacken förmodligen är ett av landets bäst genomförda nyproduktionsområden, men känner samtidigt en enorm stolthet i att vi gång på gång tillsammans med Gillöga lyckas träffa rätt i vad vår målgrupp efterfrågar. Vi hoppas att alla de som väljer en bostad i Brf Mossgläntan skall trivas riktigt bra i sitt nya hem, säger Stefan Gustavsson, vd på Blooc.

Gillöga har sedan detaljplanen vunnit laga kraft 2010 utvecklat den nya stadsdelen Lindbacken med ambitionen att skapa Uppsalas absolut finaste område. Inte långt från centrala Uppsala i Lindbacken bor redan omkring drygt 500 familjer i nybyggda bostäder och under åren har Lindbacken även uppfört förskolor, skolor, parker och snart också en liten huvudgata med butiker och service i området.

– Vi har arbetat med Blooc alltsedan de startade, och det har varit mycket roligt och inspirerande att följa utvecklingen av nya hustyper. Vi är glada åt att snart kunna lansera etapp 2 med 10 ytterligare radhus i en ny hustyp med många fina kvalitéer. Säljstarten av BRF Mossgläntan var en av våra bästa någonsin, trots corona-krisen, och ett tecken på att husen väcker intresse, säger Joakim Holgersson, ägare Gilllöga.

Om Gillöga

Gillöga har drygt 20 års erfarenhet av bostadsbyggande. Utbyggnaden av Uppsalas nya stadsdel Lindbacken är vårt största pågående projekt, men vi äger mark som vi utvecklar till bostadsområden på flera platser i landet. Vårt fokus ligger på Uppsala och Stockholm med omnejd, men vi har även genomfört och genomför bostadsprojekt i Visby, Lund, Helsingborg, Norrköping, Oxelösund, Åre, Håbo, Österåker och Kristianstad. Gillöga är ett privat aktiebolag som ägs av Anders Rudengren, David Tomsic och Joakim Holgersson.