Nyheter

Wallenstam: Två nyproduktioner på vinkningsavstånd i Göteborg

På var sin sida om Kungsbackaleden i Göteborg pågår två av Wallenstams nyproduktioner. Dels 336 hyreslägenheter i Elisedal vid Ebbe Lieberathsgatan som är inflyttningsklara nu till hösten, dels den 254 meter långa kontorsbyggnaden i Kallebäcks Terrasser med flexibla kontorslokaler och arbetsplatser för 1 200 personer. Projektledarna för de båda nyproduktionerna kan med lite god vilja både se och vinka till varandra på dagarna.

I kvarteret Elisedal har den digitala visningsprocessen av första etappen för de 336 ljusa, moderna lägenheterna precis påbörjats. Här bor man med cykelavstånd till det mesta, de fem huskropparna i kvarteret ramar in en stor gemensam innergård som kommer göra att de boende kan njuta av både stadslivet och det lugna gårdslivet.

I Kallebäcks Terrasser, som är ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden, börjar nu de första bostadskvarteren växa fram tillsammans med den stora kontorsbyggnaden som tar form. Utöver smarta och flexibla kontor kommer det finnas tillgång till parkeringsplatser för såväl cykel som bil i fastigheten. Här planeras också för ett stort gym med panoramautsikt. På sikt kommer Kallebäcks Terrasser som område att omfatta 1 800 nya hem och 1 200 kontorsplatser samt skola, förskola, restauranger, caféer och närservice.