Nyheter

BoKlok bygger nya bostäder i Växjö

Telestadshöjden i Växjö ska BoKlok bygga 67 bostadsrätter med planerad byggstart nu till hösten. Det nya kvarteret kommer bestå av 19 radhus, kedjehus & parhus samt 48 lägenheter fördelat på sex tvåvåningshus. Försäljningen kommer att starta i juni 2020, med beräknad inflyttning vintern 2021.

– Vi är väldigt glada att vara med och utveckla Telestadshöjden här i Växjö, med bostäder som vanliga människor har råd med. Att vara först ut att bygga är såklart kul, men också en utmaning. Vi hoppas, och ska göra allt vi kan, för att man ska förstå hur kvarteret och bostäderna kommer se ut när allt är klart, säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok.

De nya bostäderna byggs alla som bostadsrätter, med en bostadsrättsförening för husen och en för lägenheterna. Husen har fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan, med pris från 1 995 000 kr och med en månadsavgift på ca 4900 kr. Lägenheterna har ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Priset för en tvårumslägenhet är från 1 195 000 kr med en månadsavgift på ca 3100 kr.

– Vi kan hålla våra låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger alla våra bostäder inomhus i fabrik och kan därför använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen och vår personal från väder och vind, säger Peter Johnson.

På Telestad, precis bredvid det redan befintliga bostadsområdet Vikaholm, kommer det nya området Telestadshöjden växa fram de närmsta åren. Förutom bostäder ska det byggas en helt ny skola F-9, och en grönstrukturplan finns för hela området där bland annat parker, aktivitetsytor och dagvattendammar ska anläggas och mycket skog bevaras. Här ska Boklok Alven med rad-, par- och kedjehus, samt BoKlok Pysslingen med lägenheter, ligga. Förutom närhet till naturen och sjöar finns skolor, universitetet och buss in till centrum i närområdet.