Nyheter

NYTT PROJEKT FÖR PEAB I HELSINGFORS

Peab har fått uppdraget att genomföra ett omfattande renoveringsprojekt gällande hyresbostäder för Helsingin kaupungin asunnot Oy (HEKA) på Rusthållare vägen 10 i Puotila i Helsingfors. Kontraktssumman uppgår till 18 MEUR.

Uppdraget omfattar full renovering av fasaden och yttertaket på tre bostadshus, förnyelse av VVSEA-systemet (värme, vatten, avlopp, el) samt invändig renovering av 166 lägenheter. Även konstruktionen samt fasaderna förnyas till nivå motsvarande nybyggnation. Tack vare renoveringen förbättras även byggnadernas energieffektivitet.

Entreprenaden fortlöper bostadshus för bostadshus och från trappa till trappa, enligt modell avseende upprepad lokalrenovering då projektens bostadstrappor i hög grad är identiska. Gällande det yttre så förnyas täckdikena, fönsterna, balkongerna och yttertaket. Fasaderna ska även isoleras och muras om. Allt arbete genomförs under väderskydd, vilket säkerställer ett bra resultat.

– Vi är glada att få genomföra ett projekt som detta. Renoveringen av hyresbostäderna är genomgripande, nästan allt ska rivas, förutom bärande konstruktion, säger regionchef Marko Rinkinen, Peab Finland.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i augusti 2020. Projektet beräknas vara
klart i augusti 2022.