Nyheter

Trästaden Wendelstrand får ny bostadsutvecklare

Trästaden Wendelstrand stärker upp med Emelie Silverterna som ansvarig bostadsutvecklare. Emelie kommer närmast från rollen som marknadsområdesansvarig för bostäder på Liljewall. Nu ska hon utveckla framtidens bostäder i trä med ambitionen att driva hela branschen framåt.

Wendelstrand i Mölnlycke är ett av Norra Europas största träprojekt med cirka 850 bostäder som utvecklas från ett gammalt stenbrott
i en naturskön miljö vid Landvettersjön.

Visionen har samskapats med topprankade norska arkitektbyrån Snøhetta som även ritat områdets landmärke. Målet är att projektet ska gå i bräschen för framtidens träbyggnation och detaljplanen beräknas bli antagen under sommaren – med förväntad byggstart i höst.

Emelie har lång erfarenhet av bostadsutveckling från ledande befattningar, senast som uppdragsansvarig arkitekt och marknadsområdesansvarig för bostäder samt styrelseledamot på Liljewall.

– Det känns mycket positivt att välkomna Emelie till oss efter en omsorgsfull process att hitta rätt person. Emelie har en ovanlig bredd, med både erfarenhet av produktutveckling från IKEA, eget designföretag samt över tio års arbete som bostadsritande arkitekt från olika kontor. Hennes engagemang att skapa hållbara, vackra bostäder i kombination med affärssinne och produktutveckling kommer bli en stor tillgång för att genomföra de högt uppsatta visionerna för området, säger Eva Blomberg, projektchef Wendelstrand.

Wendelstrand samägs av entreprenörsdrivna bolagen Next Step och BRA-bygg. Tillsammans har de en lång historia av lyckosamma projekt. Next Step ligger bakom den uppskattade stadsdelen Nya Hovås i Göteborg samt Life Science-satsningen GoCo Health Innovation City vid AstraZeneca i Mölndal. BRA bygger just nu Geely Innovation Centre på Älvstranden i Göteborg.

– Det känns oerhört spännande att få möjlighet att bli en del av Next Step, ett bolag som tar sig an utmaningarna inom olika branscher, oavsett om det är att skapa en ”en småskalig blandstad i världsklass”, utmaningar inom hälsa eller att bygga klimatneutrala träbyggnader.

För att möta branschens utmaningar kommer Wendelstrand skapa ett innovationskluster inom träbyggnation där forskare, entreprenörer och träindustrin ska kunna mötas och samskapa.

Bild av Michael Schwarzenberger