Nyheter

OBOS säljstartar enplansradhus i Kalmar

Bostadsutvecklaren OBOS planerar för byggnation av 21 bostäder i Djurängen strax utanför Kalmar. Den nya bostadsrättsföreningen får namnet Brf Lyckan och säljstartar den 28 april.

Husen i Brf Lyckan byggs i ett redan etablerat bostadsområde i Djurängen, och projektutvecklare Elisabeth Berntsson beskriver läget:

– Djurängen är ett omtyckt och grönt område, med närhet både till förskolan Djurängen och Djurängsskolan. Bussförbindelser och cykelvägar är bra in till centrum, som ligger cirka 20 minuter från föreningen. Här tror vi på livskvalitet för de boende.

De 21 bostäderna på 91 kvm byggs i radhusformat i ett plan, och placeras förskjutna från varandra.

– Den här typen av boende i markplan är väldigt eftertraktat, förklarar Elisabeth. Tack vare att bostäderna förskjuts får varje bostad också en tydlig, egen entré, och en mer privat och ombonad känsla på baksidan.

Utvändigt får varje bostad egen uteplats, både på framsidan och baksidan. Ingår gör också en egen liten tomt, förråd och parkering.

– Här trivs både de som har tröttnat på att underhålla sin stora villa, eller varför inte den unga familjen som vill bo med villakänsla? Brf Lyckan blir moderna bostäder på en lite mindre yta, men där varje kvadratmeter är väl planerad för ett bekvämt boende, säger Elisabeth.

Invändigt finns två sovrum, badrum, vardagsrum, kök, allrum och liten toalett. Sociala ytor med kök och vardagsrum ligger på bostadens entrésida, medan mer privata ytor med sovrum och allrum har placerats längre in. Inredningen har genomgående en god utgångsstandard, säger Elisabeth.

– Här blir det till exempel kakel och klinker i badrummet, klinkergolv i entré och fina trägolv i resten av bostaden. Fullutrustat kök med inredning från HTH och vitvaror från Siemens, samt badrum med både tvättmaskin och torktumlare.

Som kund kommer man också att få möjlighet att göra vissa tillval i bostaden.

– Vi tycker att det är viktigt med tillval, så att man kan personifiera sitt boende, säger Elisabeth. Här kan man till exempel välja till braskamin, göra om allrummet till ett tredje sovrum eller göra allrummet större om man bara önskar ett sovrum.

Föreningen kommer att få kvalitetsmärkningen Trygg BRF, baserat på branschinitiativet Trygg Bostadsrättsmarknad, som OBOS är en av initiativtagarna till.

Kortfattat så har alla föreningar som fått kvalitetsmärkningen gått igenom en omfattande process, som bland annat ska garantera att det finns en ordnad ekonomi i föreningen. Det är en slags trygghetsgaranti för bostadsrättshavaren, avslutar Elisabeth.