Nyheter

Nytt bomfritt parkeringssystem införs i parkeringshuset Braxen

Från och med den 27 april tar Dukaten över driften av Lundbergs Fastigheters parkeringshus Braxen. Braxen ligger  mitt i Linköpings city, på Åhléns-husets tak. Samtidigt införs ett nytt bomfritt parkeringssystem, ett så kallat ”Free Flow”. 

– Vid in- och utfarterna finns kameror som läser av bilens registreringsskylt och som startar och stoppar parkeringen. Det nya systemet är nästa steg i utvecklingen och Braxen blir det första parkeringshuset vi testar det i, säger Matts Skeppstedt, marknads- och affärsutvecklare på Dukaten.

Om parkeringshuset blir fullt fälls däremot en bom ned för att undvika köer och att bilar får cirkulera runt i huset. Lundbergs Fastigheter tror att det nya systemet kommer tas emot positivt av Linköpingsborna.

-Vi jobbar hela tiden för att förbättra och förenkla för våra besökare i Linköping city. Med ett smidigare parkeringssystem vill vi bidra till en ännu trevligare shopping- och nöjesupplevelse där besökarna inte behöver tänka på att passa parkeringstider eller leta plats i ett fullt parkeringshus, säger Daniel Andersson, marknadsområdeschef Lundbergs Fastigheter i Linköping.